Λόγοι για να κάνεις πιο… εντατικά σεξ!
reasons to have more sex

Ευεξία και καλή υγεία, και τα δύο κρύβονται στο αρχαιότερο σπορ, το σεξ! Δεν το λέμε εμείς, το αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Είναι φυσικό αγχολυτικό

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Γουέστλεικ Βίλατζ της Καλιφόρνια, το συχνό σεξ μειώνει το άγχος. Συγκεκριμένα οι έρευνες δείχνουν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη φάση της διέγερσης βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους. Επομένως όσοι διατηρούν δραστήρια ερωτική ζωή, εμφανίζουν σημαντικά μικρότερο ποσοστό άγχους.

Κάνει καλό στην καρδιά

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, για αποφυγή εμφράγματος καλό θα ήταν να κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα σεξ. Άλλες έρευνες αποδεικνύουν πως οι σεξουαλικά δραστήριοι άνθρωποι παρουσιάζουν λιγότερες καρδιολογικές διαταραχές. Σύμφωνα με ειδικούς, το σεξ είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που επιδρά θετικά στην κυκλοφορία και ασκεί τον καρδιακό μυ.

Μας βοηθάει στον ύπνο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς στο Νιου Τζέρζι, το συστηματικό σεξ βοηθάει στον καλύτερης ποιότητας ύπνο. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί πως μετά τον οργασμό αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η ορμόνη αυτή, είναι αυτή που μας κάνει να νιώθουμε ευχαρίστηση και χαλάρωση με αποτέλεσμα να μας βοηθάει να κοιμηθούμε πιο εύκολα.

Αποτελεί το καλύτερο αντικαταθλιπτικό

Η αισιοδοξία είναι κάτι που οφείλεται και στο σεξ. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, οι ενεργοί σεξουαλικά άνθρωποι εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό κατάθλιψης σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν έντονη σεξουαλική ζωή. Έρευνες έχουν δείξει πως οι νευροχημικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία μας..

Χαρίζει μακροβιότητα

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ και το απολαμβάνουν, μπορούν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους κατά μία δεκαετία.

Μας κρατάει σε φόρμα

Σύμφωνα με το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία, όσοι κάνουν συστηματικά σεξ δείχνουν τέσσερα έως και επτά χρόνια νεότεροι. Το σεξ αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση που κρατάει το σώμα μας σε εγρήγορση, ενώ μας κάνει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την εμφάνιση μας, καθώς επιθυμούμε να είμαστε όλο και πιο ελκυστικοί.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας

Έρευνα του Πανεπιστημίου Γουίλκς, υποστηρίζει πως τα ζευγάρια που έχουν το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα σεξουαλική επαφή, έχουν 30% καλύτερη άμυνα απέναντι σε ασθένειες. Ακόμα και σε σημαντικές ασθένειες όπως αυτές του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.